Ce este un dom geodezic?

Cu un aspect exterior minion, dar cu un spațiu generos în interior, domurile geodezice și-au dovedit în timp, mai mult decât orice, rezistența extraordinară, fiabilitatea în timp și utilitatea, dar în același timp au evoluat foarte mult și la capitolul stil și eleganță. Aceste construcții pot oferi senzația de libertate, plăcerea și avantajele mari de a locui într-o casă dom geodezic, modelată în cea mai ancestrală formă ambientală, dar gândită pentru acest secol.

Domurile geodezice sunt construcții cu formă sferică ce poate fi împărțită triangular, pentagonal sau hexagonal. Mai pe înțelesul tuturor, este o jumătate de minge de fotbal, în care suprafața ei poate fi împărțită în pentagoane, hexagoane sau triunghiuri de măsuri aproximativ egale. O casă dom geodezic poate avea orice deschidere și orice destinație (case de locuit , show-room, restaurante, stadioane ,spații pentru concerte și multe altele), nefiind nevoie de susținere, decât perimetral. Un dom geodezic poate avea un preț ce poate varia în funcție de cerințele tale asupra proiectului propus.

Tipuri de domuri geodezice

După structura lor, domurile geodezice pot fi organizate în mai multe categorii. Cele mai comune și fiabile pentru un dom de mărimi mici-medii fiind 2V-3V, pe când pentru domuri mai mari ca înălțime și suprafață, pentru scopuri comerciale sau industriale, recomandăm structuri 4V.

Desigur, nu ne oprim aici, deci dacă aveți alte structuri pe care vreți să le abordați, cereți-ne o ofertă. Echipa Doxar este deschisă la idei noi și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună la proiectele propuse.

La solicitarea și după concepția unui restaurator de artă din Albi, Franța, am fabricat și montat o structură spațială, futuristă. Având o suprafață de 38 mp, utilitatea acestei construcții poate să fi diversă: cabinet medical, spațiu de locuit pentru tineri, elevi și studenți, atelier de pictură etc.

Avantaje unui dom geodezic:

  • Eficienţă energetică extraordinară, datorită formei structurale și a tehnologiei de construcţie.
  • Pot fi prietenoase cu mediul înconjurător.
  • Au o extraordinară rezistenţă la factorii naturali externi, precum: cutremure, vânt, uragane, dar şi încărcări de până la 20 t pe punct de structură.
  • Forma constructivă a acestora permite distribuţia perfectă a luminii, căldurii și a sunetului.
  • Cheltuieli de întreținere mai reduse, datorită eficienței energetice.
  • Asigură o mare libertate de proiectare și accesorizare a spațiului interior.

O capacitate de producție alcătuită dintr-un colectiv de specialiști dedicați și având la dispoziție numeroase utilaje și soft-uri speciale de prelucrare, de ultimă generație, ne permite să abordăm diverse proiecte cu construcții de lemn și să executăm domuri geodezice de diverse stiluri și mărimi, ce pot fi transportate și montate oriunde în Romania sau chiar și în alte țări.

Dacă ești în căutarea unui constructor profesionist, care să fie receptiv la diverse idei noi și originale, Doxar poate fi soluția căutărilor tale. Nu ezita să ne ceri o ofertă, iar noi îți vom oferi în schimb servicii și produse de înaltă calitate, dar si sprijin profesional în alegerea soluțiilor optime.